Македонски     |     Српски     |     English

PPDM 64 e преточна пумпа со двојна мембрана погонувана  со компримиран воздух. Пумпата е опремена со сензор, PLC (програмабилен логички контролер), електромагнетен вентил кој ја стартува и запира пумпата, регулатор на притисок со манометар и базна прохромска плоча. Со PLC-то има можност да се зададе количината на течност која треба да се испумпа, по што пумпата застанува со работа. Пумпата е изработена во полипропилен.  Мембраните во зависност од потребата можат да бидат од NBR, EPDM, NBR за прехрана, NR за прехрана, Viton и PTFE.

     

- идеална агресивни, абразивни и вискозни флуиди
- може да работи неограничено долго на суво
- при блокиран потис нема опасност од оштетување
- погонскиот воздух не се намаслува
- нема одржување
- нема опасност од експлозија

 

   

Димензии
Висина    
Ширина   
Должина  
Тежина
Приклучок на воздух
Всис     
Потис  
.
502 mm
350 mm
250 mm
7.2 kg
3/8”
22 mm
22 mm
 

Перформанси
Точност на мерење
Максимален проток
Максимален притисок на воздухот
Максимална всисна висина на суво
Максимална всисна висина на влажнo
Максимална потисна висина
Максимална големина на цврсти делови
Максимална температура

.
± 1 %
120 lpm
8 bar
4.2 m
8 m
50 m
5 mm
85 C


Материјали
Пумпна глава и вентилски гранки: полипропилен
Вентилско топче: PTFE, 304 SS
Насед на вентилско топче: полипропилен, 304 SS
Мембрани:  NBR, EPDM, NBR за прехрана, NR за прехрана, Viton и PTFE.

 

За Нас

Кратка историја на фирмата

ARSOPUMP е основана во 2001 год. Од тогаш наша основна цел е континуиран развој на нова технологија и висококвалитетно производство по достапни цени. Сето тоа резултира со високи перформанси на производите и во најтешки ...

прочитај повеќе

Контакт

  e-mail: s.arsovski@arsopump.com.mk

  тел: + 389 2 3067675
  мобилен: +389 75 428 042

  адреса: Орце Николов 174,
  1000 Скопје, Р. Македонија

  вебсајт: www.arsopump.com
 

Новости